Jonge vrouwen in lokale politiek: de grote verdwijntruc?

Universiteit Gent
2019
Alana
Verpaelst
Een onderzoek over de exit van jonge vrouwen in Vlaamse lokale politiek. Verdwijnen jonge vrouwen sneller van het politieke toneel en welke factoren hebben hier een invloed op?
Meer lezen

Attitude omtrent belastingfraude: een surveyonderzoek

Universiteit Antwerpen
2019
Emma
Caeyers
Binnen dit werkstuk staat een op Vlaamse belastingplichtigen gericht attitudeonderzoek
centraal met betrekking tot (het spectrum van) belastingfraude (beperkt tot de personenbelasting). Hierbij werd de leeftijd van de respondenten als mogelijk van invloed zijnde sociodemografische factor onder de loep genomen.
Meer lezen

Het verband tussen seksfrequentie, relatieduur, leeftijd, geslacht en etniciteit. Resultaten van de SEXPERT-STUDIE.

Universiteit Gent
2018
Sarah
Schramme
Voor het eerst werd onderzocht hoe vaak een Vlaming in een relatie seks heeft. Onder seks wordt verstaan: “allerlei manieren van vrijen waarbij er genitaal contact is”. Laat je fantasie dus gerust de vrije loop. Daarnaast werd er gekeken of seksfrequentie samenhangt met leeftijd, relatieduur en geslacht. Een aantal clichés werden onder de loep genomen in de grootste studie ooit (1832 Vlamingen!) naar onze seksuele gezondheid: de SEXPERT-studie. De gegevens werden verzameld in 2013 en recent geanalyseerd. En de resultaten? Die zijn exact wat je zou verwachten. Een jong persoon heeft meer seks dan een oud persoon. En in een prille relatie duikt men meer onder de lakens, dan in een relatie van pakweg vijftien jaar. Studies uit de V.S, Finland, Frankrijk en Nederland toonden hetzelfde resultaat aan. En toch moeten er een paar kanttekeningen bij gemaakt worden.
Meer lezen

Het belang van Rajidae voor de Belgische visserijsector Casestudy: Analyse van de Belgische teruggooigegevens van vijf verschillende roggensoorten

Hogeschool Gent
2011
Hanseeuw
Emely
Roggen: Bijvangst of bijzaak?De kookhype in Vlaanderen blijft hoge toppen scheren, meer nog dan vroeger leren we vandaag opnieuw oma’s klassieker ‘Rog met botersaus en kappertjes’ bereiden. Dat deze vis inderdaad nog steeds goed gesmaakt wordt is te zien aan de aanvoercijfers. In 2009 waren roggen de 3de meest aangevoerde vissoort.Voor de doorsnee hobbykok is de afkomst van zijn product bijzaak, een vis is een vis en zal waarschijnlijk wel uit het water komen. Weinigen weten dat roggen in feite slechts tot de bijvangst van de visser behoren.
Meer lezen