Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Venture capital voor vrouwgeleide bedrijven: een marginaal fenomeen?

Joyce Lefevere
Het onderzoek heeft als doel na te gaan of er sprake is van een gender funding gap in Vlaanderen. Eerdere onderzoeken tonen aan dat vrouwgeleide ondernemingen slechts een kleine fractie van de venture capital (VC) investeringen ophalen. Zowel met kwantitatieve als kwalitatieve gegevens wordt er een antwoord op de onderzoeksvraag ‘Is er een gender funding gap binnen VC in Vlaanderen?’ geformuleerd.

Venture-Capital Certification in European IPOs

Hendrik Vermeersch Rik De Dobbeleer
Wij onderzoeken de invloed van venture capitalists op de prijszetting bij de beursgang van Europese ondernemingen.

Equity crowdfunding: positioning and inquiry from an entrepreneurial perspective

Kevin De Moortel
Een gestructureerde literatuurstudie en een studie op 20 internet platformen geven duidelijkheid omtrent positionering en werking van de nieuwe financieringsmethode: equity crowdfunding.

Modeontwerpers en financiering: een moeilijk huwelijk? De financieringsproblematiek voor Vlaamse starters blootgelegd

Tahnee Claeys
MODEONTWERPERS EN FINANCIERING: EEN MOEILIJK HUWELIJK?De financieringsproblematiek voor Vlaamse starters blootgelegdNo money no fashion?“Modeontwerper zijn betekent niet alleen ontwerpen.” (Katrien Van Hecke, 2012)Je bent jong en je wil wat. Toch? Een eigen label opstarten bijvoorbeeld. Voor startende modeontwerpers is het een droom om ooit op het internationale toneel te verschijnen en het succes te evenaren van een Walter Van Beirendonck, een Dries Van Noten, een Olivier Theyskens, en noem maar op. Talent? Dat hebben de jonge modeontwerpers op de schoolbanken reeds bewezen. Ideeën?

An Analysis of the Belgian Private Equity Market

Gert Jan Mattens
An Analysis of the Belgian Private Equity MarketThis Master’s Thesis attempts to give an overview of the most popular beliefs about private equity. The second part is a quantitative analysis of the Belgian private equity business.Private equity (PE) means to investors an alternative to more widespread financial instruments such as stocks or commodities. The four prototypes of portfolio companies owned by a private equity house are family firms, subdivisions/spinoffs from companies, public-to-private transactions and secondary buyouts.

Financieringsproblematiek van startende ondernemingen in Vlaanderen.

Dirk Triangle


 
Financieringsproblematiek van startende ondernemingen
in Vlaanderen.




 


 
 



 

Samenvatting van het eindwerk ingediend tot het behalen van de graad van licentiaat in de handelswetenschappen.
Campus VLEKHO – Departement Handelswetenschappen van de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst
Academiejaar 2004-2005
Promotor : Prof. dr. G.