Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Bluetooth in Digital Mobile Forensics

Nick Casier
In dit document gaan we opzoek naar het al dan niet bestaan van een bluetooth artefact. Dit artefact is het resultaat van een koppelingsverzoek tussen twee bluetooth apparaten.

We spitsen ons in dit onderzoek toe op mobile toestellen (Android smartphones) en wat de eventuele verschillen zijn tussen verschillende (types) toestellen. We vragen ons verder ook af of er een verschil is tussen een verzoek waarvan de bevestigingsperiode is verlopen, een verzoek dat werd geannuleerd, geweigerd of bevestigd.

We hebben een artefact gevonden, maar ook andere informatie die bij een forensisch onder-zoek een meerwaarde bied. Deze informatie werd nog niet eerder beschreven. De artefact geeft een duidelijke weergave over het verloop van het koppelingsverzoek. We stelden ook vast dat de huidige standaard procedures bij een forensische inbeslagname dataverlies veroorzaken.

Tijdens ons onderzoek hebben we vastgesteld dat adb dumpsys een goudmijn aan forensisch interessante data bevat.

We beschrijven de waarde van deze vaststelling is en wat de impact op de huidige situatie in mobile digital forensics is.