Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Intelligent control of green roofs as buffers in urban settings: a case study for Antwerp

Ewout Vereecke
Data van (blauw)groene daken uit Antwerpen laten toe om met een zelf ontwikkeld groendakmodel simulaties uit te voeren voor de ganse stad Antwerpen. Het slim aansturen van groendaken met buffers (blauwgroen) via weersvoorspellingen maakt de daken veel effectiever tegen wateroverlast en tegen hitte, zo blijkt uit de simulaties.

Hoe gaan NGO's in hun werking om met het thema ‘adaptatie aan klimaatverandering’? Een mapping-oefening van de most likely cases

Rikkert Maes
We hebben geen plan(eet) BEen mapping-oefening van ‘adaptatie aan klimaatverandering’ bij NGO’s in de Vlaamse OntwikkelingssamenwerkingssectorBecause we don't think about future generations, they will never forget us – H. TikkanenSinds het begin van de 20e eeuw stellen metingen een globale opwarming van de aarde vast. Uit globale klimaatscenario’s blijkt bovendien dat die trend zich de komende decennia zal verder zetten. In het vijfde IPCC rapport valt daarenboven te lezen dat de mens met erg hoge waarschijnlijkheid mede verantwoordelijk is voor de klimaatverandering op aarde.