Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs

Agenda

 

uitreiking


Op zaterdagavond 21 december onthult de jury wie er naar huis gaat met de felbegeerde gouden hersenen. Ook de jury's van de Eos-prijs, de Agoriaprijs, de Bachelorprijs en de Klasseprijs maken die avond hun langverwachte keuze bekend. Kom naar Mechelen geniet van een boeiend en goedgevuld programma... Iedereen is van harte welkom!
 

Programma:

19.30 u.
Inloop 

20.00 u.
cup> Presentatie: Roos Van Acker (Studio Brussel) 
> Welkomstwoord door Machteld Verbruggen (Algemeen directeur Thomas More Hogeschool) 
> Keynote speech “De wetenschap achter charisma” door Michaël Van Damme (The Forge)
> Uitreiking Eos-prijs, Klasseprijs, Agoriaprijs & Bachelorprijs
> Muziek: cello’s uit nieuwe materialen met Tim Duerinck (instrumentenbouwer), Jasmijn Lootens (celliste) en Patrick Housen (geluidsartiest)
> Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs  door Alexander Vandersmissen (burgemeester Mechelen)

21.30 u.
Receptie

Waar & wanneer:

Zaterdagavond 21 december om 20.00u
Congres- en erfgoedcentrum Lamot
Van Beethovenstraat 8-10 - 2800 Mechelen
 

Inschrijven is niet meer mogelijk

 


 

Keynote

Michaël Van Damme - De wetenschap achter charisma

Michael Van Damme

Michaël Van Damme, experimenteel psycholoog, oprichter van The Forge en comedian, neemt je mee in de wondere wereld van wetenschappelijk onderzoek naar charisma. Welke technieken bepalen hoe charismatisch je gezien wordt door een publiek? Kunnen deze charisma-technieken tijdens de verkiezingen echt voorspellen wie de volgende premier wordt?

Kom te weten waarom ons denken gevoelig is aan de verpakking van een boodschap én welke technieken die verpakking versterken. Het zou wel eens van pas kunnen komen.

 

Muzikale gasten

Instrumentenbouwer Tim Duerinck, cellist Jasmijn Lootens & componist en geluidsartiest Patrick Housen

De cello die

Piepschuim, een banaal verpakkings- en isolatiemateriaal? Instrumentenbouwer Tim Duerinck ging ermee aan de slag en verwerkte dit weinig inspirerende materiaal tot een volwaardige cello. Voor deze masterproef ontving hij in 2015 een nominatie voor de Vlaamse Scriptieprijs. Vandaag loopt zijn zoektocht naar nieuwe materialen gewoon verder: zo gebruikt hij onder meer vlas, glasvezel en carbon om zijn ideeën vorm te geven. Samen met celliste Jasmijn Lootens & componist en geluidsartiest Patrick Housen overtuigt hij je niet alleen van de kwaliteit van zijn innovatieve instrumenten, ze creëren samen een eigen muzikale wereld.

 

Presentatie

Roos Van Acker

roos van acker

Roos Van Acker (1976) is een bekende, warme stem maar ook een bekend gezicht. Meer dan 15 jaar lang ging ze voor VT4 op avontuur: de wijde wereld verkennen door Expeditie Robinson en Peking Express te presenteren.

Al jarenlang is ze ook een vaste stem bij Studio Brussel, wat haar een reeks Humo’s pop poll medailles heeft opgeleverd. Zo presenteert ze elke weekendochtend 'De tijdloze' op Studio Brussel.

 

In samenwerking met Thomas More, Stad Mechelen

Share this on: