Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Analyse van door vliegen geplaagde gebouwen middels passieve bemonstering en thermische desorptie–gaschromatografie–massaspectrometrie: zoektocht naar semiochemicaliën

Kaho Cheng
Volatolomics-onderzoek naar semiochemicaliën die de terugkeer van overwinterende vliegen naar bepaalde Vlaamse gebouwen verklaren

Evaluatie van User Experience op basis van EEG-metingen

Robin Verbeelen
Onderzoek naar het gebruike van bestaande methodes om EEG-data te verwerken zodat UX-inspanningen op een website of applicatie objectief kunnen gescoord worden. Zo zouden UX-analyses mogelijks kunnen worden geautomatiseerd. Daarnaast kan men hierdoor ook eenvoudig de cognitieve ballast die de gebruikers van een interface ervaren gaan meten en proberen verlagen.

Computer vision guided Monte Carlo dose calculations in interventional radiology

Nick Staut
Bij deze thesis werd een prototype gebouwd en getest dat volledig automatisch, snel en nauwkeurig de stralingsdosis bij interventionele radiologie kan bepalen. Dit door gebruik te maken van Microsoft Kinect camera's en Monte Carlo berekeningen

An Inquiry into the Nature and Causes of the Success of Data & Analytics in Organizations

Jonas Vandenbruaene
This thesis highlights the interest of business executives in analytics. Furthermore, it develops an inductive maturity model with respect to analytics. It finds that only 30% of companies have already achieved a high level of analytics maturity.

Het effect van overnames op skill upgrading

Laure Coppens
Dit onderzoek gaat aan de hand van vier scholingscategorieën na of er een wijziging is in het scholingsniveau bij werknemers in targetbedrijven na een overname. Er is een subtiel skill upgradend effect te zien. Daarnaast worden hierin Belgische overnames ook vergeleken met buitenlandse overnames.

Intra-articular Pressure Measurement of the Tibiofemoral Knee Joint

Stijn Herregodts
Intra-articulaire Drukmeting van het Tibiofemorale KniegewrichtHet aantal operaties waarbij een totale knieprothese wordt geplaatst, stijgt jaarlijks. Ondanks het feit dat deze chirurgische ingreep de levenskwaliteit van de meeste patiënten verbetert, blijft een significant aantal patiënten toch ontevreden. Oorzaken voor deze ontevredenheid zijn onder andere blijvende kniepijn en een slechte stabiliteit van het kniegewricht. De positionering van de prothese wordt aanzien als de sleutelfactor om de volledige kniefunctie te herstellen en patiënttevredenheid op lange termijn te garanderen. 1.

Levenskwaliteit bij vrouwen met of zonder verzakking in de postnatale periode

Bieke Samijn Leonie Vandecaveye
Levenskwaliteit bij vrouwen met of zonder verzakking in de postnatale periodeBieke Samijn en Leonie VandecaveyePelvic organ prolapse (POP) of verzakking is een veelvoorkomende conditie in de periode voor en na de bevalling. In een algemene populatie van vrouwen na de bevalling of in de postpartumperiode zijn POP-Q stadia 1 en 2 het meest frequent. De ernst van een verzakking wordt door de POP-Q ingedeeld, gaande van 0 (geen defect) tot 4 (ernstige verzakking). Vrouwen met een verzakking kunnen een grote waaier aan symptomen ervaren.

Multimodal semiconductor ring lasers: an analytical study

Lennert Appeltant
 
Halfgeleider ringlaser: de toekomst in optische dataverwerking
 
Halfgeleider lasers maken een zeer belangrijk deel uit van de hedendaagse technologie
en zijn omnipresent in het dagelijkse leven. Ze zijn veruit het meest voorkomende type
laser en zullen ongetwijfeld nog gedurende lange tijd een zeer belangrijke rol spelen in
toekomstige technologische ontwikkelingen. Zo kunnen lasers beschouwd worden als
een van de sleutelelementen in de overgang van elektronische naar optische
dataverwerking.