Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

De Euthanasiewet: een lange lijdensweg naar levensnoodzakelijke onderscheiden strafmaten

Claudia Vermeirsch
De oorspronkelijke Euthanasiewet is door het Grondwettelijk Hof ongrondwettig bevonden. Ook uit de zaak Tine Nys voor het Hof van Assisen bleek dat er tekortkomingen waren aan de Euthanasiewet. Deze Masterproef geeft een voorstel tot wetswijziging.

DE ‘ANDER’ DOOR DE OGEN VAN DE ANDER: Een exploratief onderzoek naar de morele en emotionele reacties van Vlamingen met een Marokkaanse migratieachtergrond op gemediatiseerd lijden

Nadia El Bakkali
In dit exploratief onderzoek bestuderen we de morele en emotionele reacties van Vlamingen met een Marokkaanse migratieachtergrond op gemediatiseerd lijden. Een korte literatuurstudie naar het onderzoeksveld van mediated distant suffering, een etnisch-divers publiek en het concept 'proper distance' leidt de masterproef in. Wat volgt, is een analyse van 5 focusgroepen die onthult hoe de etnisch-culturele achtergrond van de respondenten een belangrijke rol speelt in het ontstaan en de motivatie van hun reacties.

Mediatisering vd politiek in Vlaanderen

Nannouchka Heyndrickx
Nannouchka Heyndrickx
6484 tekens (spaties inbegrepen)
 
Media en politiek zijn één want de kiezer wil het zo…
 
Thesisonderzoek van Nannouchka Heyndrickx, licentiate communicatiewetenschappen, bestudeert het idee van een gemediatiseerde politiek. Deze studente interviewde in het kader van haar eindverhandeling 27 Vlaamse toppolitici en peilde naar hun visies in de algemene relatie tussen media en politiek. De essentiële vraag binnen dit eindwerk was in principe weer te geven in één enkel woord: ‘waarom’. Wat bezielt de hedendaagse politici?