Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

De rol van het gezin en de staf van Defensie in de begeleiding van militairen met een alcoholprobleem.

Isabel Boonen
Deze scriptie beschrijft hoe het gezin en de staf van Defensie een militair met een alcoholprobleem beter kan helpen. Op het einde worden enkele veranderingsstrategieën voorgesteld.

Donkere wolken tijdens het ouderschap: over de rol van parentificatie, motivatie en ouderlijke identiteit bij ouderlijke burn-out

Jente Depoorter
Ouderlijke burn-out is een recent opkomend fenomeen. Wij gingen op zoek naar risico- en beschermende factoren. De rol van ouderlijke identiteit, motivatie voor het ouderschap en parentificatie werden onderzocht.

Alles staat op zijn KOPP

Chanah Iserman
Hoe kan je als verpleegkundige, KOPP-kinderen van ouders met een psychotische problematiek helpen?

De relatie tussen gender, identiteitsconstructie en geweld

Sofie Charlotte Maenhout
Relaties zowel familiaal als in partnerverband, zijn niet altijd even rooskleurig. De grens tussen verbondenheid en destructie binnen een relatie is soms heel dun. Familiaal geweld is een veel voorkomend fenomeen, dat in alle landen van de wereld voorkomt. Ecuador heeft, net als die andere landen, ook te kampen met deze problematiek. Echter heerst er in Ecuador een groot taboe op het spreken over geweld in een familiecontext. Dit taboe werd mede in stand gehouden door “culturele opvattingen en “mythes”, die het geweld normaliseren.