Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Dyspareunie in de menopauze, hoe het taboe doorbreken?

Sara Corsus
Dyspareunie is een veelvoorkomend ongemak in de menopauze. Door het taboe rond dit onderwerp word het vaak niet besproken en blijft het vervolgens onbehandeld. Deze proef onderzoekt hoe we dit taboe in de maatschappij kunnen doorbreken, om vrouwen met dyspareunie vlotter bij de juiste hulpverlener te krijgen.

De rol van ruimte in hoe kinderen een tandartsbezoek beleven - Een methodologische en inhoudelijke verkenning in een ziekenhuis en een privépraktijk

Elfride Heylen
De thesis behandelt de ruimtelijke beleving van kinderen tussen 10 en 16 jaar oud in een tandheelkundige omgeving. Bijkomend worden de gebruikte onderzoeksmethoden geanalyseerd.

Tactiliteit in de publieke ruimte

Sara Vanhegen
Hoe kan tactiliteit van een non-plaats een geleefde ruimte maken?

Vluchtelingengezinnen in vrijwillige terugkeer- Een exploratie van de beleefde ervaring van ouders in de context van terugkeer naar hun herkomstland

Lio Kaeblen Hanne Hoet
Deze masterproef ontstond vanuit vijf interviews met ouders die vrijwillig terugkeren naar hun herkomstland. Deze keuze toont zich als een keuze voor opvang, die hun ervaring vormgeeft tussen machteloosheid en veerkracht, thuis en thuisloosheid.

Invloeden van een hond op ouderen

Simone Vestjens
Een hond die twee keer in de week aanwezig zal zijn in het woonzorgcentrum zal ervoor zorgen dat de bewoner na enige tijd zijn kamer zal verlaten. Hij begeleidt hennaar de huiskamer van het Hof Van Egmont waar de hond zijn rustplek heeft. Hier zijn verschillende zones waar de bewoner zelf kan kiezen waar hij/zij zich het meestop zijn gemak voelt.

Music is What Feelings Sound Like

Sandra Gilissen
 Muziek Laat Gevoelens Klinken(Originele titel: Music is What Feelings Sound Like: The Role of Tonal and Atonal Music in Unethical Behavior)Sandra GilissenPromotor: Jeroen StoutenKatholieke Universiteit Leuven “Our criminal institutions are full of little creeps like you who do wrong things… and many of them are driven to these crimes by a horrible force called MUSIC!”Frank Zappa – The Central ScrutinizerFrank Zappa heeft altijd bekend gestaan om zijn maatschappijkritiek.