Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Liften en liftgevers. Een exploratief onderzoek naar vertrouwen tussen onbekenden.

Robbe Delannoy
 Autostop en liftgevers, een verkennend onderzoek in Vlaanderen. Autostop lijkt bijna als iets uit lang vervlogen tijden. Toch is het nog lang niet uitgestorven. In Vlaanderen zijn er zelfs tekens aan de wand dat het liften terug aan een opmars bezig is.Maar wie zijn de mensen die nog lifters meenemen, waarom worden lifters meegenomen, hoe bewust zijn chauffeurs van de mogelijke risico‘s verbonden met het liften en op welke manier wordt er vertrouwen opgebouwd tussen de lifter en de liftgever?Dit zijn de vragen die centraal staan in dit onderzoek.

De grootste internetgevaren voor jongeren

Valerie Pauwelyn
Gevaar op het internet!Chatten jongeren zichzelf bloot? OF Surfen jongeren in hun blootje doorheen het internet?Door de aandacht in de actualiteit zijn ouders terecht ongerust geworden over de chatgevaren waarmee hun kinderen geconfronteerd kunnen worden. Toch zijn dit niet de enige internetgevaren. Van computervirussen, spam, hackers, spyware, onveilig chatten, cyberpesten en Second Life-gevaren heeft men waarschijnlijk al eens gehoord, maar wat zijn ze precies en hoe kan men ze eventueel voorkomen en/of bestrijden?