Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

ONTWERP EN BOUW VAN EEN ZONNECEL TESTOPSTELLING

Tim Spit Niels Vedekens
Om beter inzicht te krijgen in de werking en de opbrengst van een klein zonnepaneel - of zelfs een zonnecel (de kleinste bouwsteen van een zonnepaneel) - is het vrij eenvoudig om een compacte testopstelling te bouwen. Het doel van zo een testopstelling is om de reeds bestaande bevindingen en studies over zonnecellen op een didactische wijze te visualiseren.

POSITION CONTROL OF A ROTATING BAR WITH ENGINE AND PROPELLER USING LABVIEW AND ARDUINO

Robin Luyck
Erasmus Valladolid February – June 2013  In February of 2012 we had an information hour at the KHLim (Limburg Catholic University College (LCUC)) about doing our internship abroad.  I am a very motivated and enthusiastic person,  I like challenges, experiencing the technologies and the culture all over the world. Therefore I was very interested in the concept of Erasmus. I was pleased to do my Erasmus in Valladolid, Spain. During this Erasmus I had to do my final project work for my bachelor degree electro-mechanics with option electro-mechanic.

Research & Development of a loading and charging dock for an Autonomous Indoor Vehicle (AIV)

Manuel Serrao Manuel Serrao Carlo Schalley
Research and Development van een laadstation voor een Autonomous Indoor Vehicle of AIV-robotManuel Serrao en Carlo Schalley, twee laatstejaarsstudenten professionele bachelor in de energietechnologie, wilden tijdens hun stage de kans grijpen om niet alleen praktijk- en bedrijfservaring, maar ook een verrijkende levenservaring op te doen. Daarom kozen ze via Erasmus voor een stage in het buitenland.Beide studenten kwamen terecht bij de University of Southern Denmark (SDU).