Nieuws

Stuur jouw tip en win!
Artikel

Ben jij momenteel een scriptie aan het schrijven? Dan kan je waarschijnlijk wel goeie tips gebruiken. Of misschien heb je er gewoon zelf? Stuur jouw thesistip en maak kans op mooie prijzen!

Nuchterheidsbeleid
Scriptie

De standaard nuchterheidsperiode is te lang. Dat concludeerde An-Sofie Iser (UCLL) in haar scriptie. Nochtans behouden ziekenhuizen die richtlijn wel. Waarom? Dat zocht ze even uit.

Thibaut Duthois leest interactief voor
Scriptie

Vaak stop voorlezen kort na de kleuterschool, als kinderen zelf leren lezen. Toch blijft voorlezen voor sommige groepen ook op latere leeftijd interessant, bijvoorbeeld voor anderstalige tieners. Thibaut Duthois (UGent) deed er onderzoek naar.

Lesbiennes volgens het romanceboekje
Scriptie

Gilke Geeraerts (KU Leuven) nam voor haar scriptie zeven lesbische romanceverhalen onder de loep en ondervond dat een happy end niet voor alle lesbische koppels lijkt weggelegd.

influencer
Scriptie

Bedrijven zetten massaal knappe modellen en influencers in om ons zoveel mogelijk te verkopen. Maar is fysieke aantrekkelijkheid nu wel echt de sleutel tot verkoopsucces?

Sla
Scriptie

Een zakje vers versneden sla uit de supermarkt bevat gemiddeld zo’n één miljoen bacteriën per gram sla. Loopt het water je ook al in de mond? Hoewel bacteriën onhygiënisch klinken, blijkt de grote meerderheid van bacteriën op sla ‘goede’ bacteriën te zijn.

Persbericht

De Vlaamse Scriptieprijs 2022 gaat naar Hellen Tielemans, die een app bedacht voor betere communicatie tussen ambulances en het ziekenhuis.

Persbericht

Gedaan met haperende video's? De jury van mtech+ hoopt van wel en bekroonde Arno Verstraete alvast als winnaar van de mtech+prijs.

Persbericht

“Verdroging aanpakken? Vraag het aan leerlingen!” Met dat concept won bio-ingenieur Noah Fuhrmann (UGent) de Klasseprijs 2022.