Nieuws

Scriptie Lars Janssen en Daan Bertels op ATV
Video

De Antwerpse televisiezender ATV zette vandaag de genomineerde scriptie van Daan Bertels en Lars Janssen (KU Leuven) in de kijker. In het item legt Lars Janssen uit hoe groendaken en andere maatregelen wateroverlast in Antwerpen kunnen voorkomen.

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs: laatste kans om in te schrijven!
Agenda

De uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs 2018 vindt plaats op 19 december in het Iers College in Leuven. Met een keynote speech van Prof. Dr. Peter Vuust (Aarhus University) 'Music in the Brain' en muziek van Renée. Wil je er graag bij zijn? Schrijf dan nu in!

De shortlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2018
Artikel

De genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2018 zijn gekozen. De jury, met onder meer VRT-presentatrice Annemie Peeters en oud-nethoofd Mark Coenen, selecteerde vijf sterke scripties. Deze finalisten slepen elk minstens 250 euro in de wacht. Wie van hen de Vlaamse Scriptieprijs en de bijhorende geldsom van 2.500 euro wint, onthullen we op 19 december in Leuven.

Cyberpesten, een virtuele realiteit
Scriptie

Cyberpesten kan een bijzonder overweldigende ervaring zijn. Om dat duidelijk te maken, ontwikkelde Tom Franck (AP Hogeschool Antwerpen) als allereerste Belgische student een 360°-animatievideo, waarbij je zelf het doelwit wordt van pestberichten.

Artikel

De nominaties voor de Bachelorprijs 2018 zijn een feit. De jury selecteerde vijf werken. Wie van de vijf genomineerden de prijs en bijhorende geldprijs van 1.500 euro in de wacht sleept, wordt onthuld op 19 december in het Iers College in Leuven.

Artikel

Wie wint de Klasseprijs 2018? Het antwoord op die vraag moeten we u nog even schuldig blijven, maar we kunnen u wel meedelen welke 6 mensen in aanmerking komen. Ontdek de 5 genomineerde scripties hier.

Artikel

De finalisten van de Agoriaprijs 2018 zijn bekend. De federatie van de technologische industrie nomineerde 3 scripties die blijk geven van veelbelovend technologisch onderzoek. 

eos
Artikel

De genomineerden voor de EOS-prijs 2018 zijn bekend. Ook jij krijgt een stem in het aanduiden van de winnaar.

Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2018
Artikel

De longlist voor de Vlaamse Scriptieprijs 2018 is bekend. De jury selecteerde opnieuw een boeiende en diverse waaier aan onderwerpen: van geschiedenis tot architectuur, van Instagram tot de Antwerpse wateroverlast. Verbaas je over de verborgen krachten van de 'Captcha' en ontdek de link tussen een ijsvogel en een hogesnelheidstrein.