Nieuws

“Het enthousiasme van de winnaars is aanstekelijk”
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - Technologische scripties maken kans op mtech+prijs, de opvolger van de Agoriaprijs: “Sommige hardnekkige clichés mogen wel eens doorbroken worden.”

“Er beweegt iets in het onderwijs"
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - Het is intussen vaste prik op de redactie van onderwijsmagazine Klasse. Al sinds 2013 verdiepen de collega’s zich daar ieder jaar in tientallen straffe onderwijsscripties. Juryvoorzitter en eindredacteur Nele Beerens blikt terug.

Het wapen van de wetenschapper
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - Ieder jaar reikt de redactie de Eosprijs uit aan de strafste exact-wetenschappelijke inzending van de Vlaamse Scriptieprijs. “We verbazen ons ieder jaar over de grote hoeveelheid boeiend en origineel scriptie-onderzoek.”

Van gezelschapsspel tot patiëntenformulier
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - De jongste van alle deelprijzen, de Bachelorprijs, bekroont al sinds 2016 straffe inzendingen uit de hogescholen. "Een bachelorproef is allesbehalve ‘het kleine broertje van de masterproef’, maar blinkt net uit in creativiteit, diversiteit en toepasbaarheid in het werkveld."

De Vlaamse Scriptieprijs: hoe het ooit begon…
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - De Vlaamse Scriptieprijs project was oorspronkelijk een initiatief van het Fonds Pascal Decroosvoor bijzondere journalistiek. Ides Debruyne stond twintig jaar geleden mee aan de wieg van het project.

De scherpste pennen van de Scriptieprijs
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - Deze winnaars van de Vlaamse Scriptieprijzen maakten de stap van thesis naar boek.

 Geen Scriptieprijs zonder jury
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - Op zoek gaan naar de sterkste en meest nieuwswaardige scripties van Vlaanderen vereist de nodige deskundigheid. Een greep uit de indrukwekkende lijst van namen die de voorbije 20 jaar bij de prijs jureerden.

giselle nath scriptieprijs
Scriptie

TERUGBLIK 20 JAAR - In 2011 won Giselle Nath de Vlaamse Scriptieprijs. Tien jaar en een doctoraat later zat Giselle, intussen journalist bij De Standaard, aan de jurytafel bij de 2021-editie van de Vlaamse Scriptieprijs.

Backelandt, winnaar 2004
Artikel

TERUGBLIK 20 JAAR - In 2004 zegevierde sportjournalist Frederik Backelandt met z’n scriptie “Ons rijke Vlaamse wielerleven en het wielerflamingantisme”, waarin hij zich als een leeuw vastbeet in het leven en werk van Karel Van Wijnendaele.