Nieuws

Scriptie

Er vloeide al veel inkt over geradicaliseerde Westerlingen die vrijwillig naar Syrië trekken om er aan de kant van IS te strijden. Maar er is een minder bekend fenomeen dat óók gevaarlijk kan zijn: vrijwilligers uit het Westen die tegen IS vechten. Oud-student internationale politiek Simon De Craemer (UGent) schreef er zijn scriptie over.

Artikel

De nominaties voor de Klasseprijs 2017 zijn uitgedeeld. Na rijp beraad nomineerde de Klasse-redactie vijf scripties uit een totaal van 68 inzendingen.

Artikel

De genomineerden voor de EOS-prijs 2017 zijn bekend. Ook het publiek kreeg een stem in het aanduiden van de winnaar.

Artikel

De finalisten van de tiende editie van de Agoriaprijs zijn bekend. De federatie van de technologische industrie nomineerde 3 scripties die blijk geven van veelbelovend technologisch onderzoek. 

Artikel

Wie wint de Bachelorprijs 2017? De jury selecteerde 10 kandidaten die in aanmerking komen. Ontdek de longlist hier.

Artikel

De kanshebbers voor de Vlaamse Scriptieprijs 2017 zijn bekend. De jury stelde een longlist op van tien werken uit een totaal van liefst 530 inzendingen. Begin december zal de jury de lijst verfijnen tot 5 genomineerden. 

Artikel

De longlist van de Agoriaprijs 2017 is bekend. Bij deze tiende editie gunde de jury liefst 16 werken een plekje op de longlist. Ontdek ze hier.

Scriptie

Het waterverbruik in de landbouw via het internet verminderen? Dat kan. Ex-studenten Elektronica-ICT (VIVES) zochten voor hun thesis uit hoe.

Scriptie

Wanneer vrouwen borstvoeding geven, schuiven ze het seksuele aspect van borsten iets meer naar de achtergrond. Zowel op psychologisch vlak als op fysiek vlak vinden er tijdens deze periode allerlei veranderingen plaats. Ex-studente seksuologie Justine De Smet (KU Leuven) schreef er haar thesis over.